Jag var för ivrig som vanligt att komma igång med att fila fram formen på kroppen och hade ingen tankte på att ta lite bilder. Så även om kanske halva eller en tredjedel av arbetet är gjort utan bilder så tänkte att det var bra att i gälla fall dokumentera halsbygget. Det är ju trots allt det man skall starta med om man nu skall vara grundlig och korrekt.

Så, sagt o gjort. Jag började med att göra i ordning greppbrädan. I det här fallet skulle jag använda mig av ebenholtz och första momentet var att såga upp för banden. Halsen har skalan 24.75″ och skall ha 22 band. Samma skala som man har på de vanligaste Gibson Les Paul modellerna. Lite kortare hals än vad jag har gjort tidigare – 25″ och 25.5″ (PRS och Fender’s skalor). Tänkte att jag kompenserar detta ljudmässigt med att ha tjockare strängar och högre band.

Här använder jag en japansk såg som väldigt tunn och har höga och smala/täta tänder. Mallen som jag använder är av metall och har hack på sidorna som index för varje band. Den ligger fäst med dubbelhäftande tejp under brädan vilket inte syns här. Dessutom så har sågen en kant som fungerar som ett djupstopp. Det här momentet gick hyfsat snabbt. Allt underlättas med att man har bra verktyg och bra mallar.