Det här momentet är lite jobbigt tycker jag… Lite fylld av prestationsångest inför detta. För här syns ett litet fel som tydligast och inget finnish i världen kan rädda ens heder för det.

Jag har försökt att göra det enkelt för mig den här gången. Det blev 4 mm runda prickar i vit pärlemo – Mother of pearl (är namnet på pärlemotypen). Vit figurstrukturerad pärlemo i det här fallet.

Det som bla är klurigt med inläggen är mest att de måste komma i en rät linje. Iom att strängarna ligger längs med halsen förstorar de eventuella “små-fel” till att bli “stolpskotts-fel”. Exempel; inläggen har hamnat 1/10 millimeter från den räta linjen, vilket är väldigt lätt hänt. För mig är detta moment väldigt viktigt att det blir och jag klarade mig den här gången.
Det andra som är jobbigt är sjäva utfräsningen för inläggen. Förrutom att de kan komma en 1/10 millimeter fel så kan man fräsa 1/20 för djupt, alternativ för ytligt. Vilket resulterar i att när man skal forma en radie så kan man “äta” upp kanterna på inläggen om de är för ytliga. Är de för djupa så får man en väldigt tunn greppbräda.

Här använder jag mig av svart snabblim på inläggen. Detta gör att kanterna “sluts” hermetiskt. Det blir snyggare med andra ord. Vanligtvis så får man fylla på kanterna några gånger efter att det har torkat. Limmet kryperner o krymper vilket man inte ser för en man har sandat upp radien.