Så äntligen var det dags för att sätta ihop gitarren och tanken på att målsnöret skulle vara brutet inom en timme eller två gjorde att det började rycka i spelfingrarna. Min otålighet med att se slutresultat var tillbaka med råge.

Själva monteringen gick snabbt, men så fort strängarna åkte på så blev man sittande ett tag med att justera stränghöjden. Att fila ner lite höjd på mässingssadeln är ett moment som alltid känns lite riskigt. Den tunna e-strängen som är 0.009 tum eller 0,23 millimeter kan vara svår att pricka in rätt höjd på då det räcker med att dra ett till två drag för mycket med filen för att hamna fel. För ju tjockare strängen är desto längre tid tar det att fila ner och ju smalare sträng desto snabbare. Oftast väldigt mycket snabbare… Även om man nu följer standardmått så kan det vara svårt med att få den där rätta stränghöjd med att den också känns bra i handen. Tyckte i alla fall att jag hittade en bra stränghöjd men valde att fortsätta med att justera stränghöjden och intonera allt eftersom man spelar in sig på gitarren. För referensen är lite färgad till vad man har spelat på för gitarr innan.

Det första speltestet utan justeringar brukar oftast inte låta något vidare så lyckan ligger i första hand att elektroniken fungerar och att rattar och switchar gör som de skall. Efter att pluggat in kabeln i gitarren och kopplat på stärkaren bar det iväg in i dimman. Det lät riktigt, riktigt bra och över förväntan trots att intonation, finjusteringar stränghöjd och bandhöjd inte var gjorda. Halsen var spikrak och jag behövde inte justera dragstången. Som antagligen berodde på att halsförstärkningen med kolfiberstavarna fungerade riktigt bra.

Nästa steg är att montera ner gitarren, slipa och putsa upp delar och förbereda det tidskrävande lackarbetet. Men först vill jag ha kul i någon månad eller två.
 
[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]
[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]
[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]