Här kommer nästa gitarrbyggarprojekt som går i en traditionell vintage stil. Vilket började med att jag köpte ett par TV Jones Powertron pickuper för ett år sedan och fick en tanke på att göra en gitarr i mer vintage stil/design (a’la Gretch). Dock tänker jag inte limma halsen på kroppen på den här modellen. Dels för att jag har inget längre trä ämnne men också för att jag föredrar smidigheten att man kan separera kropp och hals för eventuella justeringar etc. När det gäller sustain, som många påstår, så hör jag inte heller till den övertygande skaran om att det skulle bli bättre i en limmad hals. Jag får prova på ett gitarrbygge framöver för att höra.

Den här single cutaway modellen har ju en mer traditionell form vilket påminner om en blanding mellan en Gretch och en Gibson Les Paul. Som vanligt har jag suttit ett antal kvällar och “tweakat” med linjerna fram och tillbaka. Slutligen hittade jag ändå en design som känns traditionell vintage men samtidigt har ett par designförbättringar. Bland annat blev linjen mer markerade och tydligare mellan det nedre “hornet” mot övre delen av kroppen och utan att formen kom i obalans. Huvudet form sticker kanske inte ut från mängden men linjen på toppen av huvudet återkommer på plektrumskyddet. Andra detaljer som stallet – Schroeder Wraparound bridge – höjer ju vintage känslan.

För övrigt så kommer trä materialet för kroppen vara Afrikansk mahogany och halsen av Sipo mahogany. Toppen, som jag beskrev i ett tidigare inlägg, består av Koa. Vilket också kommer att finnas på huvudet. Greppbrädan blir av Rosewood. Slutligen kommer bindingarna runt kroppen, halsen, huvudet och plektrumskyddet vara av plast a’la creme färg.