Jag skulle bara göra ett snabbt ärende till en musikaffär i stan för några kortare telesladdar och ett pack hårda plektrum. Vilket slutade med att jag satt i bilen på väg hem med en ny förstärkare i baksätet och funderade på vad f-n jag höll på med. Snabbt in och snabbt ut var det tänkt men av erfarenhet så vet jag att det är livsfarligt. Varför utsätter sig man för sådana här saker?
Den här gången gick det inte att hålla emot. Den lilla övningsförstärkaren som jag testade i förbifarten var för bra för att vara sann, för en ren, uppriktig och sann pryl-kärlek hade omedelbart uppstått. Och rösterna inombords började bli för högljudda när de nu unisont ropade; “- Denna där skall du ha!” Vad skulle jag göra? Lika bra att ge med sig!
 

 

Förutom den enromt koola retro-stilen med fusk-rörsbelsyningen så låter den helt fantastiskt och är högljudd för att vara så liten. Den är en Yamaha THR-10 – en liten 10 watts övningsförstärkare med olika förstärkar- & högtalaremulering. En drös med effekter som kan kombineras. Mjukvara finns också så du kan tweeka hur du vill och spara över de olika setuperna till minnet i förstärkaren. Förrutom att den vanligtvis är ämnad för elgitarr så har den presets för akustisk gitarr och även bas. USB och aux uttag finns så du kan koppla och spela upp din iPod/iPhone/Android-lur. Separata volymer för USB/aux och gitarringången så att du kan mixa och kompa till musik etc. Dessutom så kan den köras på 8 vanliga AAA-batterier vilket kan vara bra om man behöver vara mobil.

Men som sagt… ljudet som var det som jag fastnade för är stort. Den har en stereoljudsimulering på effekter som eko och reverb vilket gör att upplevelsen av ljudet är att det kommer runt omkring en. Så när man sitter och lirar så försvinner man in i ett ljudlandskap som är beroendeframkallande mer eller mindre. Tanken är och var att jag skulle ha den i verkstaden för att testa gitarrerna och för att små-jamma för mig själv lite mellan arbetena. Vi får väl se vad den hamnar…